Er langdistanceforhold sunde? Sandheden om LDR’er

er langdistanceforhold sunde

Med fremkomsten af ​​internettet og brugen af ​​sociale medier bliver langdistanceforhold mere og mere almindelige. Det er slet ikke usædvanligt, at par mødes via internettet, hvad enten det er gennem en vens introduktion, en datingtjeneste eller et socialt medie .

Pew Research Center bemærker, at mere end fem procent af amerikanere, der er gift eller i et forpligtet forhold, mødte deres partnere online.

Selvfølgelig er vi også et meget mobilt samfund, og der er tidspunkter, hvor job og livsbetingelser kan flytte halvdelen af ​​et par til en geografisk placering , der er langt væk fra den anden.

Med dette in mente, spørger mange mennesker sig selv, om et langdistanceforhold kan være sundt.

Svaret er, som med de fleste spørgsmål vedrørende forhold, at der ikke er et enkelt svar, og at det afhænger meget af de involveredes personligheder og omstændigheder. Hvordan afgør du, om dit langdistanceforhold er sundt eller ej?

Afstand kan avle ensomhed og mistænksomhed eller det kan være en vidunderlig mulighed for at lære hinanden at kende på en helt anden måde og danne grundlaget for en lys fremtid.

sund ldr sandhedssyn

HVORFOR LANGE DISTANSERELATIONER?

Først kan vi spørge os selv: Hvad er tiltrækningskraften ved et langsigtet forhold? Det giver naturligvis mange udfordringer, så hvad er det ved sådan et forhold, der gør det tiltalende eller værd at prøve at arbejde på ?

For et par, der har været sammen i nogen tid og var adskilt af livsbetingelser, er svaret indlysende. At forsøge at holde et forhold i gang på trods af en geografisk afstand kan virke som en no-brainer, når du er forelsket .

Men hvad med de par, hvis hele forholdet er blevet smedet online? Ingen kan benægte, at det er en skræmmende opgave at finde sin livspartner, eller for den sags skyld endda en date . Hvad er det, der appellerer til folk ved tanken om at date langdistance?

Den populære datingside, OkCupid, gennemførte en undersøgelse, der spurgte folk, hvor langt de ville være villige til at rejse for at finde kærligheden, og opdagede, at en ret betydelig procentdel af mennesker i forskellige aldersgrupper (fra 6 % for Millennials helt op til 12 % of Baby Boomers) er villige til at rejse mere end fem timer regelmæssigt for at være sammen med nogen .

Måske taler dette om vanskeligheden ved at skabe relationer personligt i det moderne samfund.

Det er meget vigtigt at overveje de faktiske fysiske realiteter ved at få et sådant forhold til at fungere . Faktum er, at det vil tage nogle penge og tid at kunne mødes personligt. Ikke alle har midlerne, tiden eller den følelsesmæssige båndbredde til at få dette til at ske.

Før du indgår i en langdistance-romance, bør du ærligt vurdere, om det er noget, der kan passe ind i dit liv på nuværende tidspunkt .

For dem, der er villige til at rejse, bliver spørgsmålet så '“ er det muligt at skabe et kærligt og sundt forhold på tværs af miles. Det korte svar er, at ja, det er muligt.

Det længere svar er, at det kræver meget arbejde og engagement fra begge deltageres side , og at det er vigtigt for parret at diskutere de forventninger og potentielle faldgruber, som sådan et forhold kan støde på.

Du bliver nødt til at foretage en masse sjælesøgning for at afgøre, om opretholdelse af en langdistanceromance er noget, du er i stand til – og endnu vigtigere, ønsker at – gøre.

ER DIT LANGDISTANSELATION SUNDT?

nyhed-mysterium overraskelse langdistance forhold udsigt

Først og fremmest bør et par vurdere, hvorfor de selv er i forholdet. Psykologer bemærker, at mange af de ting, der tiltrækker folk til langdistance-romancer, kan være problematiske.

Først og fremmest er der elementet nyhed, mystik og overraskelse. Dette er den fase af dating, som alle elsker. De gange, hvor man glæder sig til at se personen og stadig får sommerfugle i maven, bare man tænker på næste date!

Hvem nyder ikke den gnist af ny kærlighed ? Nogle mennesker hænger dog på et langdistanceforhold på grund af følelsen af ​​nyhed og nyt.

Når du ikke ser en person så ofte, virker hvert møde mere værd. Selvom denne følelse af nyhed ikke i sig selv er en dårlig ting, er det et problem, hvis det er det vigtigste, der holder nogen i et forhold.

Tænk på, hvordan dit liv ville være anderledes, og hvordan du ville have det med personen, hvis du var det samme sted. Lyder det stadig tiltalende for dig?

Et andet potentielt problematisk aspekt af langdistanceromantik er evnen til at undgå intimitet. Det er nemt nok at sende kærlighedsnotater og e-mails, tale i telefon i timevis og nyde selskabet med en anden person på tværs af miles.

I mellemtiden fortsætter du dit daglige liv, som om du ikke har en partner. Behovet for kompromis, at finde tid til hinanden og alle de andre ting, der følger med et personligt forhold, er ikke nær så nødvendige.

Hvis du opdager, at du kun er involveret med en person, som du ikke ser regelmæssigt, simpelthen fordi det er “lettere”, skal du sandsynligvis genoverveje dit forhold til den person . En rådgiver kan hjælpe dig med at afklare, om og hvorfor du har problemer med engagement eller intimitet.

Langdistancepar skal også diskutere, hvor ofte og hvordan de skal holde kontakten. Der er utallige måder at kommunikere på nu – fra Skype og FaceTime til telefoner, sms’er, sociale medier og chats.

Den øjeblikkelige udveksling af billeder og ideer kan hjælpe par, der bor adskilt, til at føle sig forbundet. Men når den ene side af forholdet ønsker mere kommunikation eller bliver jaloux eller mistænksom, når sådan kommunikation mindskes eller forsvinder , kan dette forårsage mistillid og mistænksomhed.

Det er nemt at føle sig adskilt fra en person, som du ikke får delt alle dine daglige glæder og frustrationer med, som du ikke kan være i nærheden af ​​regelmæssigt.

Hvis du oplever, at du selv eller din partner bliver mistroisk eller besiddende på tværs af kilometerne , er det et solidt tegn på, at forholdet ikke er sundt.

Begge parter i et forhold skal føle, at de kan hygge sig og have det sjovt med deres lokale venner uden at tilskynde deres partner til jalousi.

Hvis du føler dig skyldig blot for at have det godt uden din kæreste, er det tid til at have et hjerte til hjerte og finde ud af, hvorfor det er tilfældet. Begge parter i en langdistanceromance har brug for at kunne leve deres daglige liv, selv i fravær af deres partner .

leve daglige liv ldr

Et andet advarselstegn på, at romantikken ikke går godt, er, hvis du føler, at du laver fremtidige planer, der ikke inkluderer din betydelige anden. Spørg dig selv, ser du denne person i din fremtid? Hvis ikke, er han eller hun måske ikke den rigtige alligevel.

Igen kan du føle dig en smule adskilt fra hverdagen, da din kontakt er mere begrænset . Men det skal stadig føles som om personen er en sand partner i livet, og du bør være i stand til at se en fremtid, der inkluderer dem.

På samme måde har der været mange par, der har haft brug for at se fakta i øjnene og afslutte et langdistanceforhold, da kilometerne fra hinanden fik dem til at indse, at de virkelig var lykkeligere eller mere tilfredse med at være alene.

Hvis du tænker, at livet er enklere, og du bare føler dig mere tilfreds uden din partner i din hverdag , kan det være et tegn på, at forholdet har nået slutningen af ​​sin levetid.

' reglerne'?? er lidt anderledes for dem, der kun har talt online og endnu ikke har mødtes personligt. Det er faktisk svært at vurdere, hvordan et forhold vil forløbe, før et par har haft mulighed for at mødes og tilbringe tid sammen.

Først og fremmest er der spørgsmålet om, hvorvidt der vil være den samme tiltrækning og seksuelle kemi. Derudover, lad os være ærlige , ikke alt på internettet er som annonceret.

At tilbringe personlig tid sammen er den eneste måde, hvorpå du virkelig kan tjekke nogen ud og se, om alt det, de har delt med dig, er ærligt og lever op til dine forventninger.

SÅDAN SKABER DU ET SUNDT LANGDISTANSELATION

skabe sund ldr udsigt

Der er nogle omstændigheder, hvor langdistanceforhold er den eneste mulighed, som i tilfældet med en militær ægtefælle, der er udstationeret på et fjerntliggende sted, eller en partner, hvis job involverer nylige eller langvarige rejser.

For andre påpeger Torontos ægteskabsrådgiver Beth Mares dog, at det altid bør være målene i sidste ende at bo på samme geografiske sted.

Med andre ord, selvom det er fint at fortsætte et langdistanceforhold, selv i lange perioder, bør det altid føre til en personlig romantik.

Psykologer bemærker, at de sundeste langdistanceforhold ikke kun fokuserer på den første nyhed og gnist.

Det er nemt kun at ville dele de gode ting med nogen, når du taler med dem, og mange par, der bor adskilt, falder ind i det mønster. Det er vigtigt at huske, at forhold handler om at dele alt, fra de små hverdagsøjeblikke til de daglige frustrationer og glæder .

Du burde kunne regne med, at din partner støtter dig, ikke kun på alle dine “gode nyhedsdage”?? men også når du har brug for en skulder at græde på. Ikke at kunne dele hele dit sande jeg og dine daglige kampe er et tegn på et usundt forhold.

Par, der ikke bor sammen, kan falde ind i det “sociale mediemønster”?? af kun at præsentere deres bedste jeg, og det er ikke grundlaget for et ægte og kærligt forhold.

Der kan være fordele ved at blive tvunget til at kommunikere på tværs af afstand. En mangel på fysisk intimitet, givet de rette omstændigheder, kan skabe et dybere og mere meningsfuldt bånd .

skabe dybere meningsfuldt bånd ldr

Du er tvunget til at lære hinanden at kende på et ikke-fysisk niveau og til bedre at værdsætte dine partneres tanker og interesser, når du ikke kommer til at se en person regelmæssigt.

Det er en mulighed for virkelig at lære en persons indre liv at kende for par, der kan omfavne denne åbne og ærlige kommunikationsstil.

Det er vigtigt at diskutere og følge op på planer om at se hinanden personligt så regelmæssigt som praktisk muligt. Modstandsdygtig over for tanken om at mødes eller konsekvent undlade at følge op på arrangerede ture kan være et tegn på problemer og bør være adresseret.

Det kan være nødvendigt at være kreativ med måder at møde hinanden på. At kunne tage på en fancy ferie eller et krydstogt er ikke normal hverdag.

Det er også vigtigt at se hinanden under normale omstændigheder og bare være i stand til at hænge ud og nyde hinandens selskab .

Dette vil være en meget mere realistisk målestok for, hvordan tingene vil gå, når I i sidste ende kan være sammen på daglig basis.

At få tid til nogen er ikke mindre vigtigt, blot fordi vedkommende ikke bor i samme by som dig. Du og din partner bør give dig tid til at tale regelmæssigt . Dette kan kræve mere planlægning på grund af forskelle i tidsplaner og tidszoner.

Du bør få din partner til at føle sig lige så værdsat, som hvis de var lige ved siden af ​​dig, når I er fra hinanden. Det er en balancegang mellem at fortsætte med dit daglige liv og nyde din tid adskilt, samtidig med at du sørger for, at den anden person er en vigtig del af dit liv.

Dette kræver en stor indsats, og ikke alle er klar til det. Du bliver nødt til at være ærlig og ære både dig selv og din romantiske partner ved at finde ud af, om du fuldt ud kan bruge tiden og den følelsesmæssige energi på at få dette forhold til at fungere.

Hvis det er tilfældet, tyder statistikkerne på, at du har et godt skud, da forskning viser, at forhold, der er påbegyndt online eller langdistance, har omtrent samme chancer for succes som ethvert andet forhold, når først partnerne bor det samme sted.

Author: Erika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *