Hvad betragtes som et langdistanceforhold? (Definition)

hvad er langdistanceforhold

Kærlighed kan antage mange former, men når vi tænker på et forhold, kan det kun gå op for os, at det er to mennesker, der deler følelser og næsten altid et postnummer.

Men hvad sker der med folk, der er langt væk ? Hvad sker der, når den person, du deler din kærlighed med, ikke længere deler din samme by, dit land eller i værste fald dit eget kontinent?

Lad os se nærmere på langdistanceforhold i denne artikel.

Hvad er et langdistanceforhold?

rådgivning om langdistanceforhold

Et langdistanceforhold er et intimt bånd mellem to mennesker, der, i modsætning til konventionelle forhold, er sat mellem mennesker, der er geografisk distanceret fra hinanden, hvilket i høj grad reducerer eller ophæver ansigt-til-ansigt interaktioner og fysisk kontakt mellem dem.

Grundlaget for disse relationer er normalt et dybt følelsesmæssigt bånd, der opretholdes gennem tillid, troskab, konstante tegn på hengivenhed via kommunikation og en slags aftale, som vil blive diskuteret nedenfor.

Selvom unge ofte bliver udpeget til at foretrække ansigt til ansigt, direkte interaktioner, og langdistanceforhold er baseret på et følelsesmæssigt, uhåndgribeligt bånd , er denne form for forhold mere almindelig blandt folk i universitetsalderen.

Hvad driver folk ind i et langdistanceforhold?

Et langdistanceforhold kan starte af flere årsager , såsom:

  • At fange følelser for en, de har mødt online ved et videospil, et sprogudvekslingsprogram osv.
  • Som en mestringsmekanisme for en omstændighed, der indebærer social isolation, såsom pennevenner i fængsel, forhold mellem civile og militær, når sidstnævnte er aktivt udsendt eller indkvarteret osv.
  • I håbet om at holde liv i et forhold, der startede som et konventionelt, ansigt-til-ansigt forhold, men den ene eller begge partnere måtte flytte, generelt for at få arbejde eller studiemuligheder.
  • Nogle terapeuter opfordrer patienter med social angst til at eksperimentere med langdistanceforhold som en desensibiliserende metode til ansigt-til-ansigt interaktioner
  • Nogle mennesker indleder ofte langdistanceforhold for at søge bedre muligheder i et andet land, givet af deres partner; sådan er tilfældet for personer i udlandet, der søger at gifte sig med amerikanere eller europæiske borgere for at få statsborgerskab .

Typer af langdistanceforhold

Med nogle undtagelser og variationer kan vi skelne mellem to typer langdistanceforhold:

1) dem, der allerede er konsolideret, par, der har været sammen i lang tid og for livets omstændigheder, er nu i den situation, at de skal skilles fysisk , hvad enten det er en midlertidig ting eller en længere aftale.

2) par, der mødtes enten online eller ved korrespondance og endnu ikke har mødtes personligt. En kendt og ret gammel variant er

problemer med langdistanceforhold

Inde i disse typer kan der også skelnes mellem fire forskellige arrangementer:

  1. Mennesker, der er fast besluttet på at mødes personligt eller genforenes for altid, hvilket indebærer at leve sammen i et mere konventionelt engagement.
  2. Mennesker, der nyder både at have adskilte liv og at møde hinanden fra tid til anden. Denne ordning er oftest en overgangsordning og i høj grad afhængig af de involveredes økonomiske status.
  3. Dem, der er enige om at holde afstand og kun finde trøst i langdistanceinteraktioner, såsom breve, beskeder, opkald og video. Dette er dog en af ​​de mindst vellykkede aftaler, da det generelt ender med et eventuelt brud.
  4. Der er dem, der går i gang med åbne langdistanceforhold, som giver dem mulighed for at udforske eller tilfredsstille seksuelle drifter med geografisk nære mennesker, mens de bevarer en grad af følelsesmæssig troskab over for hinanden. Dette kunne dog spille imod forholdet; da seksuel omgang med en anden kan føre til en følelsesmæssig reaktion og efterfølgende opgivelse af den åbne aftale.

Hvordan er langdistanceforhold mulige?

Kærlighed og afstand er to begreber, der ikke anses for at blandes godt. Når du starter et forhold til nogen, skal der altid være en fysisk nærhed , et behov for at være sammen med den anden person, at røre ved dem, at mærke dem og at omfavne dem.

Men hvis en af ​​parterne på den ene eller anden måde må skilles fra den anden af ​​arbejdsmæssige eller personlige årsager, er forholdet forpligtet til at ændre sig, for at tilpasse sig de nye forhold. Her opstår et stort dilemma. At fortsætte forholdet eller at nægte denne ændring og afslutte den.

Selvom én ting er sikker, har langdistanceforhold et dårligt ry (og ikke uden grund for nogle ting), men ikke alle af dem ender dårligt, hver regel har sine undtagelser.

På den anden side er der mennesker, der er blevet forelsket fra begyndelsen i det fjerne, der er forskel på par, der starter et langdistanceforhold, der har haft noget fysisk kontakt før, dem, der aldrig har set hinanden personligt.

I sidstnævntes tilfælde gør sociale netværk kommunikation meget lettere, idet man kan se og høre den anden person, online kommunikation er en grundlæggende del af forholdet.

Men at tale om langdistanceforhold er bestemt ikke et nyt koncept; definitionen af ​​langdistance kærlighed er det øjeblik, hvor mennesker i et par eller et forhold ikke bor i den samme by, nation eller kontinent og ikke kan se hinanden personligt ofte, men nogle gange en måned eller endda et år.

langdistance forhold betydning

I dag, takket være sociale netværk , meddelelsesplatforme, videokonferencer, apps osv., er det muligt at holde permanent kontakt , uanset hvor du er.

Det er ikke det samme som i det 19. århundrede eller indtil første halvdel af det 20. århundrede, hvor afstanden virkelig kunne skabe et stort problem for et par. Langdistanceforhold er bæredygtige, da begrebet korrespondance eksisterer.

Der findes tjenester i international skala , der har til formål at gøre det nemmere for folk, der ellers ikke kender hinanden, at føre samtaler. I fængsler er dette fænomen også almindeligt: ​​folk indleder forhold til straffedømte, udveksler breve og løfter.

Nøgletræk ved et langdistanceforhold

At holde forholdet i live

For det første skal forholdet holdes i live , og som du næsten ikke kan se, er det virkelig svært.

Kvinder vil normalt føle en større trang til at have deres partner ved hendes side, ikke en, der bor kilometer væk. Hun vil gerne se dem, hun vil gerne opfatte deres tilstedeværelse, hun vil gerne gå ud med dem osv.

I denne henseende vil meget afhænge af det punkt, hvor forholdet er, med andre ord tiden sammen . Måske hvis det er i begyndelsen, kan de tidlige dages ild brænde afstanden og kan endnu mere tænde passionen og lysten til at se hinanden.

Men hvis forholdet allerede er i en nedadgående fase, og mange forhold gennemgår disse stadier, vil afstanden øge problemet eksponentielt, og telefonen og internettet vil nogle gange kun tjene til at komplicere parrets krise yderligere.

Tværtimod er langdistanceforholdet nemmere, hvis begge partnere har investeret meget i det, såsom at planlægge deres fremtid sammen.

Lad os tage eksemplet med et par, der har boet sammen i lang tid, men som pludselig er nødt til at gå på grund af arbejde og vil være adskilt i flere måneder.

Hvis forholdet er solidt, hvis de begge har tillid til hinanden , er der stor chance for, at forholdet holder, men også fordi der er udsigt til et gensyn på en bestemt dato, fordi vi ikke taler om et langdistanceforhold, der vil holde i årevis.

Afstand

En anden faktor er afstanden, som altid er relativ. For eksempel, hvis to mennesker bor 100 miles fra hinanden, og en af ​​dem har en bil, vil afstanden ikke være et stort problem. Tværtimod, hvis begge endnu ikke er voksne og ikke kan bevæge sig let , vil afstanden altid være den samme, men muligheden for at se hinanden vil falde.

For moderne byliv er det let at tænke, at 100 miles ikke er en big deal. Det er for det meste rigtigt, men også her afhænger det af, hvor de bor. For eksempel, hvis disse 100 miles adskiller to større byer, og de begge bor i centrum, vil det ikke være et stort problem at bruge toget.

vil langdistanceforhold fungere

Men hvis I begge bor i forsvundne landsbyer eller mindre byer, vil det ikke være nok at tage et simpelt tog, du bliver helt sikkert nødt til at skifte tog, tage en bus eller en taxa, og det øger både den tid og de penge , du skal bruge for at se hinanden.

Det er klart, at diskursen om afstand er endnu mere relativ med fremkomsten af ​​lavprisflyvninger.

Et langdistanceforhold mellem to større byer, hvor lavprisfly ankommer, er meget mere gennemførligt end mellem små byer, hvor der kun ankommer normale fly, og der endda er mulighed for at skulle skifte fly, hvilket får omkostningerne til at skyde i vejret.

Derfor vil muligheden for at se hinanden mere eller mindre hyppigt også afhænge af folks økonomiske situation .

Fordele ved langdistanceforhold

Langdistanceforhold er ikke lette, de kræver et stærkt engagement og en masse dedikation, og begge skal være motiverede for at få det til at fungere.

Men hvor kompliceret det end kan være ikke at have din partner, når du har brug for hende, har et langdistanceforhold positive aspekter , der kan gøre det værd at prøve.

Betydelige interaktioner

Par, der bor tæt på eller endda bor sammen, har så meget tid sammen, at de begynder at slås af forskellige årsager.

Og slagsmål, hvor dumme end de end er, har en tendens til at slide på forholdet. For langdistancepar er deres tid sammen begrænset, så de forsøger at få mest muligt ud af det .

Mere påskønnelse

Når du er i et forhold med en, der bor langt væk, er det normalt at reservere den dato, du skal mødes med, og forsøge at bruge så meget tid sammen med hinanden som muligt.

Det betyder, at du forlader din daglige rutine og dine opgaver og leder efter nye måder at have det sjovt på, lære nye steder at kende og have det bedre.

Men det handler ikke kun om, at I nyder jeres tid sammen mere, det er også, at afstanden giver jer mulighed for at vide, hvor meget I elsker den anden person og undgå at tage dem for givet. Det får os til at værdsætte forholdet mere og gøre en større indsats for at få det til at fungere.

Et større engagement

Fjerne par er mere tolerante , mere accepterende over for hinandens adfærd og søger at lære hinanden bedre at kende frem for at dele information.

Selvom der er vanskeligheder i langdistanceforhold, såsom at overnatte alene eller have brug for den anden person og ikke at kunne kontakte dem, har langdistancepar en tendens til at have et større engagement end par, der har et forhold i samme by.

Det skyldes, at indsatsen og lysten til at få forholdet til at fungere er stærkere end de problemer, der måtte opstå på afstand.

Tag væk

Ønsket om at se hinanden, røre ved hinanden og dele vores dagligdag kan gøre en forskel, men afstand behøver ikke at betyde enden på vores forhold. En lille smule omhu, noget organisering og meget kommunikation vil gøre det nemmere.

Husk, at langdistanceforhold kan give to mennesker mulighed for at modnes og vokse, så når de mødes, hvis de vælger at gøre det, vil de få et mere afbalanceret, sundt og stærkt forhold.

Langdistancepar har trods alt klarere følelser , nyder forholdet mere og får mest muligt ud af det ved at lægge problemer og fjollede argumenter til side og vide, hvordan man er der for hinanden.

Author: Erika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *